Boekpresentatie ’Groeten uit de hemel’ op 16 november

ingevoerd op 25-9-2009

De presentatie van mijn nieuwe boek ’Groeten uit de hemel’ vindt plaats op maandag 16 november in theater De Philharmonie in Haarlem.
 
Voor deze verhalenbundel sprak ik met kinderen van bekende persoonlijkheden over hun overleden ouders. De herinneringen worden verteld door de kinderen van André Hazes, Toon Hermans, Herman Brood, Annie M.G. Schmidt, Willem Ruis, Frans Halsema, Rudi Carrell, Gerrie Knetemann, Tom Manders, Theo Koomen., Joop Doderer en Ko van Dijk. De geïnterviewden belichten hoe hun leven verder ging na de dood van hun bekende vader (of moeder). Waarbij opvalt dat de band met de overledene onverminderd sterk blijft.

Het boek neemt de lezer ook tien keer mee naar een afscheid dat nog moet komen. In interviews mijmeren bekende landgenoten over hun denkbeeldige laatste avondmaal. Wat zouden ze doen als ze wisten dat het hun laatste dag zou zijn? Aan het woord komen Youp van ’t Hek, Filemon Wesselink, Joris Linssen, Elco Brinkman, Liesbeth List, Frank Sanders, Appie Baantjer, Lenette van Dongen, Shireen Strooker en Rik Felderhof.
De één vertelt het luchtig, de ander gevoelig, maar de verhalen zijn altijd herkenbaar.
    
Bij het maken van het boek vond vormgever Marc Elzendoorn in de ontwerpstudio een mooie balans tussen teksten, koppen en de prachtige foto’s.

Bij de presentatie krijgen onder anderen Roxeanne Hazes, Roxane Knetemann, Netty Langedijk, Lola Brood en Barbara Doderer de eerste exemplaren uitgereikt. Netty is de dochter van de legendarische sportjournalist Theo Koomen.
Omslag Groeten uit de hemel Omslag Groeten uit de hemel