Leiding zoeken met Erik van Muiswinkel

ingevoerd op 13-11-2013

We zijn er maar mooi klaar mee. De grote schrijvers van ons land zijn dood en een goede leider moet je met een lampje zoeken. Gelukkig hebben we Erik van Muiswinkel nog. Laat het maar gerust aan hem over om over de speurtocht naar nieuw houvast een cabaretvoorstelling te maken.
In zijn nieuwe programma Schettino! is Van Muiswinkel zowel een bespiegelende zanger als een messcherpe conferencier, schreef ik in mijn recensie. In die laatste rol grossiert hij als vanouds met zijn handelsmerk: het poneren van absurde beweringen, waar hij vervolgens met zijn vertrouwde bravoure een kloppend verhaal aan weet te breien.
Van Muiswinkel is in deze show persoonlijker dan in voorgaande programma’s, maar verwacht geen vernieuwende aanpak, want hij doet gewoon waar hij goed in is: een sterke tekst met overtuiging brengen. Daarin blijft hij de meester van de taalbeheersing, want bij hem proef je dat iedere zin uit een speciaalzaak komt.

De recensie verschijnt in de krant van maandag.

De cabaretvoorstelling ‘Schettino!’ van Erik van Muiswinkel. Gezien op 9 november in de Stadsschouwburg Velsen. Nog te zien in het hele land. Speellijst: www.bunkertheaterzaken.nl




Erik van Muiswinkel (foto Bunker Theaterzaken) Erik van Muiswinkel (foto Bunker Theaterzaken)