Weer aan het werk met René van Kooten

 

Praten over je verdriet, dat deed je niet. Tenminste: niet bij René van Kooten thuis. De musicalacteur was elf jaar toen zijn moeder overleed. „Ik ben nu extra dankbaar voor mijn gezinsgeluk.”

 

Hij is blij dat hij na de gedwongen corona-stilte weer aan het werk kan. Eerst speelt hij een hoofdrol in de musical ’Zodiac’ in De Koepel in Breda. „De voorstelling is groot en intiem tegelijk. Het verhaal geeft het publiek een blik op de wereld over tien jaar. Je ziet dat de mensheid er een zootje van heeft gemaakt en dat we zelf de enigen zijn die er wat aan kunnen doen.” Hij is te zien als een politicus die een besluit moet nemen over massa’s klimaatvluchtelingen die op het strand aankomen, op zoek naar veiligheid. „Wat zeg je dan tegen groeperingen die roepen dat je die mensen terug de zee in moet schuiven omdat we er anders allemaal aan gaan?”

„Zonder belerend te willen zijn, is de les dat we het met elkaar moeten doen. In die zin is het een voorstelling van liefde en hoop. En actueler dan je misschien zou willen.”

Het verhaal verschijnt zaterdag in de weekendbijlage van de kranten.

Foto Stage Entertainment

 

Rene van Kooten stagenl_anastasia_cc_250819-105_re_0 Rene van Kooten stagenl_anastasia_cc_250819-105_re_0