Op oorlogspad met Soy Kroon

 

Alweer een musical over de oorlog? Nee, juist weer een musical over de oorlog. Want dat verhaal is actueler dan ooit, vinden de makers van de voorstelling ’40-45’. De musical was in Vlaanderen een mega succes. En ja: er is ruimte voor een oorlogsmusical naast ‘Soldaat van Oranje’, meent het team van producent Gert Verhulst. Deze week presenteerden ze hun plannen.

De voorstelling gaat over de Rotterdamse broers Dirk en Louis, die aanvankelijk hartsvrienden zijn. Als de oorlog uitbreekt, drijft de nieuwe werkelijkheid de twee uit elkaar. 

Soy Kroon speelt de rol van Louis: ,,Het mooie van deze rol is dat je Louis ziet worstelen met zijn keuzes’’, zegt Soy. ,,Eerst lijkt het toekomstbeeld dat de Duitsers schetsen hem zo gek nog niet. Maar als hij ziet wat de gevolgen zijn, botst dat met zijn geweten en zijn gevoelige aard. Dan komt hij langzamerhand terecht bij het verzet, maar het doet hem pijn dat hij daarmee afstand van zijn broer moet nemen.’’

Het verhaal verschijnt woensdag in de kranten. De voorstelling is vanaf september te zien in een nieuwe theaterhal in Barneveld.  

 

Foto: Soy Kroon en Dorian Bindels als de broers Louis en Dirk in de musical ’40-45’. 

Foto Studio 100 

4045-2023-004498 - Persfotos_DUO_530 4045-2023-004498 - Persfotos_DUO_530